ETERNAL FASHION EXHIBITION

durable replex mannequins

De eerste tentoonstelling met onze duurzame REPLEX etalagefiguren! De Eternal Fashion Exhibition.

De tentoonstelling was onderverdeeld in 5 verschillende thema’s. Innovation, Own Time (hebben we de kennis verloren om voor onze kledingstukken te zorgen?), In Season (met de natuur als inspiratiebron), Time for Creation (wat kunnen we leren van traditioneel vakmanschap?) and New Old (oude kleding krijgt nieuw leven).

Voor de tentoonstelling hebben 6 studenten van het fashion design programma van de School of Textiles in Borås, de kijk op traditioneel design omgezet in creatieve voorbeelden. Hierbij is gefocust op sociale, economische en ecologische duurzaamheid.

Textiel designer Linda Nurk laat organische stukken zien, gemaakt met haar zelfgekweekte zijderupsen en kweektextiel.  De voorstelling laat ook stukken zien van Jennifer Blok, Rodebjer and Stine Goyea, die allen de natuur hebben gebruikt als inspiratiebron. We zien een jurk gemaakt door Stéphane Rolland – 1 van de 16 personen ter wereld die zijn creaties haute couture mag noemen. Céline Dion, Rita Ora, Beyoncé, Lady Gaga en Björk zijn een aantal beroemdheden die zijn designs gedragen hebben.

Niet te vergeten zijn de verschillende creaties van Jennifer Bloms, Rave Review, Cecile Bahnsen, Hodakova en Henrik Vibskov. Stockholm City Mission’s fashion en design merk Remake maakt deel uit van de tentoonstelling met een avond jurk gemaakt van gerecyclede zijde stoffen. Deze jurk werd gedragen door voormalig minister van Cultuur en Democratie Alice Bah Kuhnke tijdens het Nobel Banquet 2018.

Last bot nut least; 2 van de favoriete jurken van de kroonprinses van Denemarken. Door de jaren heen gedragen op verschillende gelegenheden.

MEER

STORIES