Viktor & Rolf

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van het Nederlandse luxe modehuis Viktor & Rolf, presenteert de Kunsthal in Rotterdam in samenwerking met de Nederlandse ontwerpers en de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot een grote tentoonstelling.

De samenwerking tussen Viktor Horsting en Rolf Snoeren heeft de afgelopen 25 jaar geleid tot werken van compromisloze schoonheid. Gedurende hun illustere carrière hebben Viktor & Rolf voortdurend de grenzen tussen kunst en mode verlegd. Hun ontwerpen contrasteren romantiek en rebellie, uitbundigheid en controle, classicisme en conceptualisme.
Alle mannequins, zoals te zien in de tentoonstelling zijn speciaal ontworpen en aangepast door Hans Boodt Mannequins.

Fotocredits: Team Peter Stigter.

Kunsthal Rotterdam, 2018.

“Met voortreffelijk vakmanschap en dromerige silhouetten, soms gemaakt van rinkelende bellen of rode loper, creëren de modekunstenaars Viktor & Rolf – een echte Nederlandse nationale schat – de afgelopen 25 jaar draagbare kunst in de meest unieke en unieke stijl.”

Thierry-Maxime Loriot, curator of the exhibition