Thierry Mugler

De eerste grote modetentoonstelling van de Franse ontwerper Thierry Mugler, gelanceerd in het Montreal Museum of Fine Arts, is voor zijn Europese première naar de Kunsthal in Rotterdam gereisd voordat hij naar München, Parijs en daarbuiten reist.
Als trotse partner heeft Hans Boodt Mannequins met de ontwerper samengewerkt aan zijn retrospectieve ‘Couturissime’, waarmee 140 custom mannequins zijn gemaakt voor de reizende tentoonstelling.
Beschreven als een visionaire couturier, regisseur, fotograaf en parfumeur, staat Mugler bekend om zijn gewaagde uitspraken en diverse creatieve uitingen. Couturissime brengt Muglers multidisciplinaire talenten samen, met bijzondere nadruk op zijn confectiekleding en haute couture-creaties. Met dezelfde geest en waarden van innovatie, creativiteit en rebelsheid, was Hans Boodt Mannequins perfect gepositioneerd om de creaties van Mugler tot leven te brengen door aangepaste personages te ontwerpen om zijn ensembles weer te geven.

“De visionaire benadering en unieke savoir-faire die het bijzondere werk van Thierry Mugler definiëren, creëert een band tussen kunst en mode en is iets dat we zeer waarderen en delen. We zijn erg trots om de wereldtournee van de tentoonstelling te ondersteunen, waarbij we 35 jaar Mugler’s iconische couture presenteren – die de loop van de modegeschiedenis heeft veranderd – op onze mannequins die we speciaal voor dit retrospectief hebben gemaakt. “

– Hans Boodt Mannequins

Hans Boodt Mannequins werkte nauw samen met het team van Mugler en paste elke mannequin speciaal aan – van de kleur van het hoofd tot de hoogte van de hiel – om perfect te passen bij elk Mugler-kledingstuk. Van concepttekeningen tot specificaties van de gehele showopstelling, de samenwerking was een totaal ontwerpproces. Hans Boodt Mannequins moest de precieze afmetingen van Muglers schetsen identificeren en dat vertalen naar een mannequin, die perfect werkte en tegelijkertijd de productietijdlijnen beschermde.

“We hebben een passie voor creëren, verleggen de grenzen van technologie en presentatie voor haute couture en confectiekleding en ontwikkelen de meest innovatieve mannequins op maat voor zowel de mode-industrie als de museumwereld. Onze samenwerking met Mugler volgt uit projecten op maat met andere mode-uitblinkers, waaronder Viktor & Rolf, Claes Iversen en Martin Margiela. ”

— Hans Boodt Mannequins

Kunsthal Rotterdam, 2019.

Foto credits: Marco De Swart.

Thierry Mugler – Couturissime
Montreal Museum of Fine Arts

Foto credits: Denis Farley & Nicolas Ruel.