Hyères

In de afgelopen jaren is het Internationale Festival van Mode, Fotografie en Mode-accessoires uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke ontmoetingsplaatsen voor modeprofessionals en media.
Internationaal gerespecteerde persoonlijkheden hebben deelgenomen aan de jury: Karl Lagerfeld, Raf Simons, Dries van Noten en Ricardo Tisci om er maar een paar te noemen.

Elke lente vindt in Zuid-Frankrijk het Hyères-festival plaats, met jonge veelbelovende artiesten op het gebied van mode, accessoires en fotografie. Hans Boodt Mannequins is al drie jaar op rij officiële partner van het festival (2016-2019).

Sinds 1986 promoot en ondersteunt het festival jonge internationale modeontwerpers. Sinds 1997 bestaat er ook een wedstrijd voor opkomende fotografen. Vanaf 2018 zullen ook jonge ontwerpers van mode-accessoires een wedstrijd erkennen. Het festival wordt erkend als de oudste modewedstrijd gericht op jonge professionals.
Hieronder worden de tentoonstellingen – van de leiders van de Fashion Jury van dat jaar – belicht.

Chloé, 2019

De 34e editie van het Hyères-festival al Villa Noailles stelde Natacha Ramsay-Levi – Creative Director van Chloé – voor om de Fashion Jury te presideren en een selectie van prachtige looks uit haar catwalkcollecties te tonen die teruggaan naar haar eerste show.

Haider Ackermann, 2018

Voor de 33e editie van het Hyères-festival werd Haider Ackermann – Creative Director van Berluti – geselecteerd als voorzitter van de Fashion Jury. Voor zijn tentoonstelling ‘A Vanishing Act’ werden mannequins en bustes uit ons premium assortiment met verschillende texturen en materialen persoonlijk geselecteerd door de Franse ontwerper.

Schiaparelli, 2017

Bertrand Guyon – ontwerpdirecteur van La Maison Schiaparelli – zat de modejury voor tijdens de 33e editie van het festival in Villa Noailles. Met inbegrip van de Schiaparelli-expo in la Piscine, waren onze aangepaste mannequins te zien op alle tentoonstellingen tijdens de editie van dit jaar. Het festiva werd ondersteund door mannequins en couture bustes te leveren aan de Fashion, Accessories en Former showcases en DIX expositie. Hans Boodt Mannequins toonde voor de tweede keer als officiële partner van het festival hoe het zich kan aanpassen aan de meest veeleisende hedendaagse talenten.

Paco Rabanne, 2016

Maatwerk etalagefiguren voor de Paco Rabanne tentoonstelling ‘Work in Progress’ tijdens het 31e Internationale Festival. Een inleidende reis om de geweldige carrière van Paco Rabanne te vieren. Een ongelooflijke mix van archiefstukken en stukken ontworpen door Julien Dossena, wiens deskundige aanraking een nieuwe moeiteloosheid brengt in de sculpturale huiscodes door een delicaat evenwicht tussen structuur en ‘flou’ te verstrengelen.

Fotocredits: Lothaire Hucki