Powermask

Op 1 september 2018 opende het Wereldmuseum in Rotterdam de tentoonstelling ‘POWERMASK – The Power of Masks’ met Walter van Beirendonck als curator en onze mannequins ter ondersteuning van de presentatie.

POWERMASK is een tentoonstelling die de zintuigen prikkelt.
Walter van Beirendonck neemt bezoekers mee naar heel verschillende werelden waarin het masker een rol speelt, van traditioneel gebruik in een scala aan culturen tot de inspiratiebron die maskers vertegenwoordigen in de internationale kunst- en modewereld.

De tentoonstelling bevat werk van tientallen kunstenaars, modeontwerpers en fotografen, waaronder de Belgische schilder James Ensor, Keith Haring, Louise Bourgeois en Inez van Lamsweerde.

We kregen de kans om een kijkje te nemen in de collectie en de heer Van Beirendonck persoonlijk te ontmoeten.