Duurzaamheid.

Duurzaam geproduceerde etalagefiguren

Hans Boodt heeft de ambitie een bijdrage aan een betere wereld te leveren. Dit doet Hans Boodt door duurzame producten te ontwikkelen en te produceren, goede arbeidsomstandigheden in de fabrieken te garanderen en de impact op het milieu te verminderen. Hans Boodt realiseert dit door te produceren volgens de laatste ISO-normen en te voldoen aan corporate social responisibility en code of conduct-eisen.

Hans Boodt wil door langdurige samenwerkingen de groei van zichzelf en leveranciers bewerkstelligen en waarborgen. Door deze samenwerkingen kan Hans Boodt ervoor zorgen dat het productieproces van etalagefiguren milieuvriendelijker wordt en de arbeidsomstandigheden verbeteren.

Hans Boodt gebruikt binnen haar twee belangrijkste productiemethoden (rotatiegieten en het opbouwen van lagen fiberglas versterkt met polyesterhars) het ‘Cradle to Cradle’-principe.

Dit principe bekijkt de gehele levenscyclus van het product, inclusief verpakken en verschepen. Aan het einde van de levenscyclus wordt zoveel mogelijk van het oude product gerecycled. Het oude product wordt dan gebruikt als grondstof voor nieuwe etalagefiguren. Daarnaast kunnen sommige afvalstoffen gescheiden worden en gebruikt worden als compost. De laatste oplossing is dat afval wordt verbrand om elektriciteit op te wekken, deze elektriciteit kan weer gebruikt worden voor het productieproces.